Türk lirası ile bitcoin al ve sat

Bilindiği üzere kripto para pazarında Türkiye çok ciddi bir paya sahip. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance da Aralık ayından itibaren Türk Lirası (TRY) para birimi ile kripto para alım satımına imkan verecek işlem çiftlerini aktif edip, Türk Lirası ile kripto para satın alma imkanını da sağladı.

Bunu şu şekilde duyurdu;

Bu desteğin Türkiye bacağında lisanslı bir ödeme kuruluşu olan Papara bulunuyor. Papara ile bitcoin almak istediğinizde öncelikle Binance üzerinde bir hesap açmalısınız.

Global olarak çalışan pek çok borsanın aksine Binance üzerinde belirli işlem limitleri dahilinde kimlik onay zorunluluğu bulunmamakta. Bu yüzden aşağıdaki link üzerinden kayıt olduğunuzda hesabınız işlem yapmaya doğrudan açık olacaktır. Ancak doğrudan Papara kullanarak TRY yatırma işlemleri için Binance hesap doğrulama zorunluluğu getirmiş. Bu yöntemle para yatırabilmek için kayıt sonrasında hesabınızı doğrulamalısınız.

Binance üzerinde hesap açmak için tıklayınız.

Geçtiğimiz yıllarda bitcoin ve benzeri kripto paraları satın almak ve işlem hacmi yüksek Binance gibi borsalarda alım/satım yapmak isteyenler öncelikle bir Türk kripto para borsasında bitcoin almak zorundaydı. Binance’ın Papara entegrasyonu ile bu ara adım da kalkmış oluyor ve ikinci bir bitcoin transferi maliyetinden kurtuluyorsunuz. Binance’ın açıklamasından gördüğümüz üzere pek tabii Papara para gönderimi için sizden bir komisyon alıyor. Binance’ın açıklamasında bu %1 ve en fazla 100 TL olarak ifade edilmiş.

Yazının yazıldığı tarih itibariyle Papara üzerinde Bitcoin alım satımı ile ilgili özellikler henüz aktif edilmemişti ancak bu özellikler Binance üzerinden erişilebiliyor.

Binance’a Türk lirası yatırmak için öncelikle Binance üzerindeki finansal varlıklarınızın bulunduğu Borsa cüzdanınıza erişmeniz gerekmekte.

binance cüzdan
Binance Cüzdan

Karşınıza çeşitli kripto/reel para birimlerini seçebildiğiniz bir ekran gelecek. Bu ekranda Türk Lirası (TRY) seçmelisiniz.

Bu seçimin ardından Papara bakiyenizi gösteren ve Papara ile entegre bir şekilde hesabınıza Türk Lirası yükleyebileceğiniz ekranlar sizi karşılıyor.

Binance para yatırma
Binance para yatırma

Buradan işlemlerinize devam ederek Binance hesabınıza Türk Lirası (TRY) aktarabilir ve borsada TRY ile karşılıklı işlem yapılabilen Bitcoin (BTC) , Ethereum (ETH), Binance coin (BNB) ve Ripple (XRP) alabilirsiniz.

binance cüzdan
Binance Cüzdan

Paylaştığımız yukarıdaki ilk ekran görüntüsünden farkedebileceğiniz gibi Kripto Satın Al seçeneği de bulunmakta. Burada da sırasıyla aşağıdaki ekranlar sizi karşılıyor. Papara ile bitcoin satın alma işlemini buradan da yapmanız mümkün. 1000 TL’lik bir alımda görünen o ki Papara ile yapılan işlemde hesabınıza geçecek olan bitcoin miktarı daha fazla oluyor. Yani daha az komisyonla bu işlemi yapabiliyorsunuz. (Yazının yazıldığı tarih itibariyle bu ekran sizleri İtibari para yatırma ekranına yönlendirecek, muhtemelen yakın bir tarihte entegre bir şekilde işlem yapma şansı olacaktır.)

Kripto Para Al
Kripto Para Al
Binance Papara
Bitcoin satın al Papara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *